Regió 7

La CE reitera la seva postura sobre Catalunya i dóna el debat per tancat

La portaveu comunitària insisteix que "la posició de la CE es manté sense canvis des de fa anys"

21.10.2015 | 00:00

La Comissió Europea (CE) va afirmar ahir que manté la seva postura sense canvis sobre les conseqüències que comportaria una eventual independència de Catalunya d'Espanya i va donar per tancada la polèmica entorn d'una resposta del president de l'Executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, sobre Catalunya.
"La posició de la Comissió Europea en aquesta matèria es manté sense canvis des de fa anys i està també esmentada en la carta" de la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, dirigida a diversos eurodiputats catalans, va dir la portaveu comunitària Mina Andreeva en la roda de premsa diària de la institució.
La portaveu responia així una pregunta sobre una missiva signada pel cap de gabinet d'O'Reilly en nom seu, en la qual afirma que els avisos de representants d'institucions europees sobre les conseqüències d'una eventual declaració d'independència de Catalunya són "visions personals".
En concret, afirma que atès que els "tractats no preveuen cap procediment per a una potencial secessió d'una part d'un territori d'un Estat membre", qualsevol declaració institucional sobre les conseqüències d'una "potencial declaració d'independència de Catalunya estarien reflectint la seva visió personal i no la posició oficial de la institució".
Andreeva va declinar fer cap comentari sobre això i es va limitar a assenyalar que la CE manté canals institucionals "molt ben establerts" per comunicar-se amb la Defensora i altres institucions en qüestions d'interès comú.
Els eurodiputats també van portar a la Defensora del Poble els suposats errors de traducció d'una resposta de Juncker a una pregunta parlamentària sobre les conseqüències d'una hipotètica independència de Catalunya, que en la versió en espanyol defensava una línia més contundent.
"Ja hem establert els fets, hi va haver un error humà de traducció en el sistema. No comento res sobre les conseqüències internes, tot està publicat i considerem l'afer tancat", va afirmar Andreeva.
Preguntada per si la Comissió preveu disculpar-se per aquest error davant els potencials efectes que podria haver tingut sobre el vot a les eleccions del 27-S, va afirmar que la institució "mai no interfereix en eleccions ni processos constitucionals nacionals".
Un alt càrrec comunitari va dir recentment que la diferència entre la versió anglesa i l'espanyola de la controvertida resposta parlamentària va ser deguda a un error humà que ha passat altres cops.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

L'expresident demana al líder del PP que revisi el document de les 23 demandes catalanes

Un total de 69 interns del CIE de la Zona Franca es declaren en vaga de fam

Un total de 69 interns del CIE de la Zona Franca es declaren en vaga de fam

Els interns es van instal·lar al pati de l'equipament com a mostra de rebuig

Enllaços recomanats: Premis cinema