La Guàrdia Civil va detenir la matinada d'ahir a l'aeroport de Madrid-Barajas una jove espanyola de 22 anys per la seva presumpta relació amb activitats de terrorisme gihadista, segons va informar el ministeri de l'Interior.

La dona, amb residència a Huelva, tenia intenció de viatjar a Turquia i després traslladar-se a Síria per integrar-se a l'Estat Islàmic. La jove s'havia convertit recentment a l'Islam i presumptament mantenia contacte a través d'Internet amb elements radicals, segons el comunicat d'Interior.

Les investigacions sobre les vinculacions i comunicacions que el grup terrorista Daesh manté amb residents a Espanya han permès detectar els plans d'aquesta jove i procedir a la seva detenció.

La Guàrdia Civil manté obertes diferents línies de recerca que han permès fins ara evitar la incorporació de diverses residents a Espanya a les files del Daesh, de vegades fins i tot menors d'edat. Aquesta és la segona operació vinculada al terrorisme gihadista que es porta a terme aquest octubre, després de la detenció el dia quatre de dos homes i dues dones a Toledo, Badalona i València per captar suposadament dones per lluitar amb l'EI, en una investigació conjunta amb les forces de seguretat del Marroc, que van practicar sis detencions a Casablanca. Tots quatre van ser enviats a la presó per integrar suposadament una xarxa que s'estenia per tots dos països i, a més de a la captació de dones, es dedicava a l'adoctrinament radical i suport logístic per a l'Estat Islàmic.