La Fiscalia del Tribunal Correccional de Lió va demanar l'absolució de la presidenta del Front Nacional (FN), Marine Le Pen, jutjada per una declaració el 2010 en què assimilava el prec dels musulmans al carrer a l'ocupació de França pels nazis. El fiscal, Bernard Reynaud, va considerar que les paraules de Le Pen no anaven dirigides a "tota la comunitat musulmana", sinó a "un cert nombre de persones", de manera que no es pot considerar que fos una incitació a l'odi racial, a la violència o l'odi contra un col·lectiu per raó de la seva religió.

Reynaud va assenyalar que encara que puguin semblar xocants, les declaracions de la líder ultradretana entren dins el dret a la llibertat d'expressió. "En denunciar aquests precs a l'espai públic, imputables no al conjunt de la comunitat musulmana, sinó a una minoria, no va fer més que exercir la seva llibertat d'expressió", va argumentar durant la sessió d'un judici que va quedar vist per a sentència. Le Pen està acusada d'"incitació a la discriminació, a la violència i a l'odi contra un col·lectiu per raó de la seva religió", càrrecs que estan castigats amb fins a un any de presó i 45.000 euros de multa.

La presidenta del FN va declarar davant el tribunal que no havia comès "cap infracció", i va afegir que en el seu controvertit discurs havia condemnat les pregàries al carrer al marge d'una o altra religió, i no específicament les dels musulmans. També va assenyalar que parlava d'ocupació en termes genèrics, i que no es referia a l'ocupació de França pels nazis durant la Segona Guerra Mundial. Les paraules van ser pronunciades a Lió al desembre del 2010, durant la campanya per disputar-se la presidència del partit per succeir el seu pare, Jean-Marie Le Pen.