Veïns d'una urbanització de Gavà han aconseguit portar a judici l'expresident d'AENA Manuel Azuaga i excàrrecs dels departaments de Medi Ambient i Foment, per als quals demanen penes de fins a tres anys de presó pels sorolls generats per la tercera pista de l' aeroport del Prat.

El jutjat penal 6 de Barcelona va iniciar ahir el judici contra Azuaga, l'exdirector general d'Aviació Civil del ministeri de Foment Manuel Bautista, l'exdirector general de Qualitat Ambiental Jaime Alejandre, l'exresponsable de direcció ambiental de les obres d'ampliació de l'aeroport Francesc Xavier Montoro i l'exdirector del Pla Barcelona Francisco Gutiérrez.

El cas, derivat d'una querella impulsada per plataformes veïnals de Gavà i Castelldefels, arriba a judici deu anys després d'iniciar-se la investigació amb l'associació de veïns Gavà Mar com a única acusació, ja que la Fiscalia demana l'arxiu de la causa.

Tres de les quatre plataformes veïnals que estaven darrere de la querella van acceptar l'any passat, en un acord extrajudicial, retirar-se de la causa a canvi que es constituís una Comissió de Mediació sobre els sorolls generats per l'aeroport i que els imputats es fessin càrrec de les costes judicials.

Amb tot, els veïns de Gavà Mar van rebutjar unir-se a l'acord perquè continuen defensant que són els principals perjudicats pels sorolls de la tercera pista, sense que les modificacions que es van introduir el 2006 a la seva configuració suposés cap alleujament de les molèsties que pateixen.