El líder de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar ahir que està "en plena forma", que s'imagina sent investit president del govern amb el suport del PSOE i altres forces polítiques, i no va descartar fins i tot acords amb Ciutadans, amb qui admet que podria entendre en algunes coses.

Iglesias va presentar ahir el Consell Internacional d'Economia, un comitè d'experts que assessora Podem en el seu programa econòmic, i en el qual hi ha entre altres l'economista nord-americà James K.Galbraith -defensor de les teories keynesianas- que va col·laborar amb el exministre grec Yanis Varoufakis, el catedràtic Vicenç Navarro i el francès Thomas Piketty. Un acte en el qual va concretar que Podem calcula que uns 7,8 milions de persones podrien beneficiar-se del pla de rendes que proposarà en el seu programa econòmic, que tindria un cost de 15.158.000 d'euros, i que inclou una renda garantida de 600 euros per a llars sense ingressos i un complement per a les que no arribin a 900 euros.

El secretari general de Podem ha sortit al pas dels que aquests dies han parlat del seu cansament després del debat televisat que va mantenir amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, i va emfatitzar que se sent "en plena forma", i no només per guanyar les eleccions generals, sinó també per treballar molt "en els pròxims quatre anys". "A nosaltres se'ns nota l'esforç perquè ens esforcem", va assenyalar per afegir que en política es necessita més gent esforçant-se i menys per "fer-se rics". De cara al futur, Iglesias veu molt possible un escenari a Espanya com el de Portugal, on governarà una aliança d'esquerres en detriment dels conservadors que van guanyar les eleccions.