Almenys 43 persones, la majoria d'elles jubilats, han mort aquest divendres al matí en una col·lisió entre un autobús i un camió en una carretera secundària del sud-oest de França, prop de Bordeus, en el pitjor accident de trànsit al país des de 1982.

A banda de les víctimes mortals, quatre persones més es troben ferides, dues d'elles de gravetat, amb greus cremades provocades per les flames que van envoltar tots dos vehicles després de l'impacte i que expliquen l'elevat nombre de víctimes de la tragèdia, ocorreguda en el terme municipal de Puisseguin.

Entre els morts hi ha el conductor del camió i el seu fill, a més de 41 dels 49 ocupants de l'autobús, mentre que el xofer d'aquest últim ha sobreviscut.

La tragèdia va tenir lloc pels voltants de 2/4 de 8 del matí, hora local, uns deu minuts després que un grup de jubilats pugés a l'autobúsa Petit Palais per participar en una excursió d'un dia al departament de Bearn, organitzada pel club de la tercera edat del poble, de menys de 800 habitants. Aquests eren els últims que se sumaven a la ruta, que prèviament havia travessat altres petites localitats veïnes recollint a excursionistes.

A la sortida d'una corba tancada l'autocar es va trobar de cara amb un camió de transport de fusta, sense càrrega, que havia perdut el control i bloquejava la via. El conductor de l'autobús no va poder evitar la col·lisió, però va tenir temps d'obrir les portes del vehicle, la qual cosa va permetre a alguns passatgers salvar la vida, d'acord amb el relat de l'alcalde de Puisseguin, Xabier Sublett.

La Fiscalia de Libourne ha obert una investigació per tal d'aclarir les circumstàncies de l'accident i un grup d'agents especialitzats de la Gendarmería es van desplaçar al lloc dels fets per recopilar indicis.