El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va dir ahir que si el President de Catalunya, Artur Mas, es declarés en rebel·lia i desobeís alguna resolució judicial contra la independència catalana se'l sancionaria, se l'inhabilitaria i, en el seu cas, podrien actuar les Forces i Cossos de Seguretat.

En declaracions a Antena 3, Rafael Catalá va explicar que s'actuaria com amb "qualsevol ciutadà que pretén incomplir les normes i per descomptat se l'obligaria pels mètodes coercitius que estableix l'Estat de dret".

En aquest sentit va explicar que "si algú es declara en rebel·lia es fa una execució subsidiària per part d'una altra administració pública, se l'inhabilita" i hi pot haver una "actuació de les Forces i Cossos de Seguretat, que estan al servei dels ciutadans i del dret".

"Donar a això un sentiment de victimisme és profundament antidemòcrata i dir que a Espanya es compleixen les lleis per perse-guir algú és atemptar contra els elements bàsics de la convivència", va postil·lar el ministre de Justícia espanyol.

Català va aclarir que encara que es dissolguin les cambres legislatives davant les eleccions generals del 20 de desembre "no desapareixen els poders de l'Estat", i que després hi haurà un nou Govern en funcions amb totes les facultats. Per això ha cridat a "tenir molta tranquil·litat perquè en cap moment no hi haurà un buit de poder que algú pugui aprofitar" per declarar la independència.