L'exsecretària d'Estat nord-americà i precandidata a la presidència del país, Hillary Clinton, va assegurar ahir que "no té cap dubte" que el Govern nord-americà "va fer el millor que va poder" davant l'atac contra el seu consolat a Bengasi (Líbia) l'11 de setembre del 2012.

En la seva compareixença davant el comitè de la Cambra de Representants que investiga les morts de l'ambaixador dels Estats Units a Líbia i de tres funcionaris a Bengasi, Clinton va assegurar que, tenint en compte la informació que té en aquest moment, la reacció del Govern nord-americà va ser la millor possible.

"No tinc cap dubte que ho vam fer el millor possible tenint en compte la informació que teníem llavors", va assegurar la que va ser cap de la diplomàcia nord-americana entre el 2009 i el 2013 davant el comitè especial de legisladors, convocat per analitzar l'atac a Líbia. Clinton va ser blanc de dures preguntes per part dels legisladors republicans, que han acusat el govern de Barack Obama de no explicar tota la veritat sobre el que va passar a l'atac.

A la polèmica sobre l'atemptat, es va sumar en els últims mesos la revelació que Clinton hauria usat compte de correu personal per a assumptes d'Estat, per la qual cosa els conservadors van demanar que es fessin públics els intercanvis d'informació que tinguessin relació amb la seva tasca al govern.

Després que fossin revisats pel departament d'Estat per no incórrer en la publicació d'informació classificada, una gran part de les més de 55.000 pàgines de correus electrònics de l'exsecretària d'Estat ja han estat fet públics per aclarir qualsevol dubte.

Els legisladors republicans membres del comitè van qüestionar a Clinton l'absència de correus en els seus arxius relatius a un atac previ ocorregut a Líbia l'abril del 2012, el que, al seu parer, constitueix una falta d'interès per part de l'exprimera dama sobre les tensions creixents al país africà.