Un estudiant i un professor de suport van morir ahir i dues persones més van resultar ferides greus en un atac amb arma blanca comès en una escola de Trollhättan (sud-oest de Suècia) per un jove emmascarat, que va ser abatut a trets per la policia.

La primera víctima mortal va ser el professor, que va morir a la mateixa escola; unes hores després van morir després de ser operats a l'hospital provincial de Norra Älvsborg un alumne d'onze anys, amb danys greus al fetge, i l'agressor, amb ferides al tòrax i al fetge pels trets de la policia.

Al mateix centre hospitalari eren ahir a la nit ingressats greus però estables un altre professor, amb danys severs a l'abdomen, i un alumne de 15 anys, amb ferides a la pleura i altres zones del cos, segons l'últim informe mèdic.

L'atacant va arribar a l'escola de Kronan amb dues armes blanques "de mida considerable", va revelar el comissari Thord Haraldsson, que va admetre que es desconeixen els motius de l'atac.

L'agressor va matar el professor de suport a l'entrada del centre i va ferir després l'altre mestre; a continuació, es va dirigir a dues aules, va trucar a les portes i va atacar els alumnes que van obrir la porta, segons la reconstrucció policial.

Quan els agents van arribar a l'escola, cinc minuts després de rebre l'avís, van trobar l'individu en una altra habitació i van disparar dos trets contra l'agressor, un dels quals el va ferir de mort al tòrax.