El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha rebutjat avui renunciar a revalidar el càrrec i ha lamentat que l'oposició, si té "un gran sentit democràtic", li demani que desisteixi a la investidura després d'haver rebut un suport "ampli" a les urnes el passat 27S.

A la Diputació Permanent del Parlament, l'oposició catalana -C's, PPC, PSC i ICV-EUiA- ha reclamat a Artur Mas que renunciï a ser de nou el cap de l'executiu de la Generalitat davant els presumptes casos de corrupció que se li acumulen al seu partit, CDC, en un exercici d'"ètica" i "sentit comú".

Mas ha defensat que en 10 anys d'investigació dels casos del 3% no s'ha pogut demostrar "res" i ha subratllat, també, que no hi ha hagut cap sentència sobre adjudicacions d'obra pública il·legals.

Així, davant la petició de l'oposició perquè cessi, Mas ha respost que té "tot el dret del món" per fer aquesta demanda -"he d'estar destorbant molt", ha ironitzat-, però ha rebutjat abandonar.

Després de recordar que en l'última compareixença parlamentària de principis de setembre ja li van demanar la dimissió, Mas ha remarcat que, en aquesta ocasió, han passat per les urnes, el passat 27 de setembre.

I en aquest sentit ha subratllat que 1.650.000 persones van votar la candidatura de Junts pel Sí, sabent que Artur Mas era el candidat a la presidència de la Generalitat, encara que ell anava de número quatre de la candidatura.

En aquest sentit, el líder de CDC ha preguntat a C's, PPC, PSC i ICV-EUiA si és "d'un gran sentit democràtic" que li diguin que abandoni "després d'un suport ampli a les urnes", aconseguit a més, ha dit, en "temps difícils i complicats".

Quant a l'exigència d'ERC que aclareixi dubtes sobre la comissionada del Govern per a la Transparència, Núria Bassols, Mas ha afirmat que no pot fer-la responsable d'assumptes que afecten el seu marit, que va ser detingut pel cas 3%.

El president en funcions ha afirmat que ha d'escoltar encara la versió de la pròpia Núria Bassols i que l'assumpte serà "objecte d'anàlisis".