El ministre rus d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov, va negar que a la reunió de quatre cancellers a Viena, ahir, sobre Síria es parlés sobre la possible sortida del poder del president d'aquest país, Baixar al-Assad.

El ministre rus també va assegurar que els participants en la reunió -ell mateix i els seus homòlegs dels EUA, l'Aràbia Saudita i Turquia- van reafirmar el seu compromís de preservar Síria com un Estat unit i sobirà. "S'han difós rumors que aquí ens estem posant d'acord sobre que, transcorregut algun temps, el president Assad se n'anirà. Tot això no és així", va dir Lavrov després de la reunió, segons els mitjans russos.

"Els nostres socis estan obsessionats amb la figura del president de Síria, però nosaltres hem confirmat la nostra posició", que es resumeix que "la sort de Síria, la sort del president i d'altres autoritats han decidir els propis sirians", va assenyalar. El diplomàtic rus va dir que "tots volem que la crisi se solucioni sobre la base de restablir Síria com un Estat íntegre territorialment, independent i laic, en el qual els drets de totes les religions i grups ètnics estiguin garantits sense excepció".