El President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va negar ahir tractes de favor en una contractació pública que garanteix que és "impecable" i va reiterar la seva confiança en els tresorers del seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), en una compareixença al Parlament en la qual va admetre diverses reunions amb l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

A petició pròpia, Mas va comparèixer ahir davant la Diputació Permanent del Parlament per donar explicacions per les presumptes comissions del 3% a CDC per obra pública i va escoltar com les forces de l'oposició li exigien que renunciï a ser de nou el cap de l'executiu català per "ètica" i "seny".

Mas, no obstant això, va esgrimir els 1,6 milions de vots a Junts pel Sí per mantenir la seva candidatura a revalidar el càrrec, en una intervenció davant la Diputació Permanent a la qual va assistir com a convidat el futur portaveu de la CUP, Antonio Baños, amb qui negocia el full de ruta independentista i la seva investidura.

Durant les més de tres hores de compareixença, Mas va defensar que en deu anys d'investigació dels casos del 3% no s'ha pogut demostrar "res" i va subratllar, també, que no hi ha hagut cap sentència sobre adjudicacions d'obra pública il·legals, perquè el sistema, va defensar, és "impecable".

Així, el líder convergent va assegurar que no es podrà demostrar que hi ha hagut tractes de favor en les adjudicacions de la Generalitat de Catalunya, perquè, va dir, no hi ha connexions entre les adjudicacions públiques i les aportacions "legals" de les empreses. "No hi ha tema", va apuntar rotundament.

"Si no hi ha connexió entre les adjudicacions i les aportacions, i les aportacions són legals, de què va tot aquest muntatge?", va incidir el cap de l'executiu català, que va remarcar en diverses ocasions al llarg de la seva compareixença que el sistema d'adjudicació de la Generalitat de Catalunya és "impecable".

"Espectacle" per "fer mal"

Artur Mas va denunciar que la investigació que instrueix el jutjat del Vendrell sobre les suposades comissions del 3% per adjudicacions d'obra pública s'està desenvolupant amb un "espectacle" amb el qual "es busca fer mal" al seu partit, CDC.

Després de la detenció dimecres d'aquesta setmana del tresorer, Andreu Viloca -per al qual el jutge va decretar presó sense fiança-, i la d'ahir del seu antecessor, Daniel Osácar -que finalment va quedar en llibertat-, Mas va expressar que manté la confiança en tots dos per la tasca que els va encomanar al seu moment: "confio que no m'equivocaré", va matisar el President en funcions.

Però va deixar clar que l'administrador -equivalent al tresorer- és "el màxim i únic responsable" de les finances de CDC, una figura que, a més, dins del partit té "amplis poders".

En tot cas, el President va assegurar que no li "tremolarà la mà" si ha d'actuar i assumir responsabilitats, però abans ha de tenir "prou evidències o fets demostrats".