El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, va assegurar que el govern estatal i el PPC respondran "de manera contundent" si CDC i la CUP tiren endavant un ple, abans de la celebració del ple d'investidura del nou president, per accelerar el procés cap a la constitució d'una república catalana independent.

"No consentirem cap tipus de provocació en aquesta línia, aviso que s'actuarà contundentment, proporcionalment a l'agressió", va alertar Albiol durant la Junta directiva provincial de Girona que es va fer a Figueres. Al mateix temps, Albiol va subratllar que Artur Mas es va limitar divendres a donar una conferència sobre dret administratiu, durant la compareixença al Parlament arran del cas Petrum.

Des del primer moment, Xavier García Albiol, va assegurar que la política catalana s'ha convertit "en un espectacle", a causa de les actuacions del líder de CDC, Artur Mas. "Mentre el PP i el govern espanyol rebia la visita i el suport dels principals dirigents de la UE i de l'Amèrica llatina, CDC rebia els fiscals i la justícia", va subratllar el popular. Albiol va afirmar que els suposats casos de corrupció afecten greument la imatge de Catalunya.