El Consell Nacional extraordinari del PSC va ratificar ahir Carme Chacón com a cap de llista per a les eleccions generals del 20 de desembre. El número dos de la llista serà finalment Germán Rodríguez, que també serà el cap de campanya. Una de les sorpreses va ser l'absència de l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro de la llista del Congrés i també del Senat, tot i que comptava amb el suport del primer secretari del partit, Miquel Iceta, i també havia rebut el suport de la federació del Vallès Occidental Oest -vegeu el desglossat de la dreta.

Chacón va assegurar en la seva intervenció al Consell Nacional que es tracta d'unes llistes de "cremallera" que barregen "joventut i veterania", i que s'han renovat en el 76%. L'exministra de Defensa es va emocionar assegurant que "homes i dones fan cremallera per cosir el millor vestit per a la igualtat".

D'aquesta manera, la llista té un format cremallera, ja que alterna homes i dones. Chacón també va voler destacar que la filla d'Ernest Lluch, Eulàlia Lluch, tancarà la llista per Barcelona.

Chacón va voler posar com a número 2 German Rodríguez, que també serà el director de campanya. José Zaragoza anirà de número 4, malgrat l'escàndol de la Camarga, i Maurici Lucena, parlamentari català, de número 6. La candidatura a Girona estarà encapçalada per Marc Lamuà, a Lleida per Mònica Lafuente i a Tarragona per Joan Ruiz. Pel que fa al Senat, la llista l'encapçalarà com en la passada legislatura Carles Martí.

Iceta, satisfet a mitges

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir ahir que estava satisfet "a mitges" amb la llista del PSC que va sortir del Consell Nacional del PSC per a les eleccions generals. Contràriament al que volia Iceta, l'exsecretari del PSC, Pere Navarro, se'n va quedar fora. "El procés d'elaboració de les llistes són complexos", va dir Iceta en una visita a la fira agrícola de Móra la Nova.

També va reconèixer que el paper de la candidata, Carme Chacón, ha estat clau a l'hora de deixar fora Navarro: "els candidats hi tenen molt a dir", a l'hora d'elaborar les llistes, va explicar Iceta. Navarro també s'ha quedat fora del Senat, segons Iceta, per decisió pròpia, ja que l'exsecretari socialista "no s'hi veia treballant". "Hem fet una bona candidatura però m'hauria agradat fer-la millor", va admetre el primer secretari del PSC, que, tot i la topada amb Chacón, va garantir que Navarro continuaria formant part del projecte dels socialistes catalans.