Almenys 200 persones han mort i diversos centenars han resultat ferits al nord-oest del Pakistan per un terratrèmol de 7,5 graus en l'escala de Richter que s'ha registrat avui al nord-est afganès i que s'ha sentit en tota la regió, han informat a Efe fonts oficials.

La província de Khyber Pakhtunkhwa, fronterera amb l'Afganistan, ha estat la zona més afectada en sòl pakistanès amb 48 morts i 554 ferits, va dir un representant de l'Autoritat de Gestió de Desastres, Latif Rehman.

L'epicentre del terratrèmol s'ha situat al nord-est afganès en el Hindukush, una zona muntanyosa que forma part de la serralada de l'Himàlaia i que comparteixen l'Afganistan i el Pakistan, que està escassament poblada.

A la zona tribal de Bajour han mort 16 persones i 40 van resultar ferides, mentre que a les veïnes regions de Muhmand i Khyber han mort una persona en cadascuna, ha indicat a Efe el portaveu de l'Autoritat de Gestió de Desastres, Adil Zahoor. Una altra persona ha mort a la província del Panjab, segons la televisió Geo.