Regió 7

La patronal de la sanitat privada critica que el govern central afavoreixi les mútues

28.10.2015 | 13:02

L'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), patronal que agrupa 257 hospitals i centres sociosanitaris privats, va criticar ahir que el govern central hagi modificat la Llei General de la Seguretat Social perquè entén que ho ha fet per afavorir les mútues.
La patronal catalana de la sanitat privada ha manifestat en un comunicat la seva "disconformitat" amb l'ofici de la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social pel qual modifica alguns articles de la Llei General de la Seguretat Social en relació amb el règim jurídic de les Mútues d'Accidents de Treball i Malalties Professionals de la Seguretat Social.
Aquesta llei estableix que "les proves diagnòstiques i els tractaments terapèutics i rehabilitadors es faran principalment en centres assistencials gestionats per les mútues al marge que permeti el seu aprofitament, utilitzant els mitjans destinats a l'assistència de patologies d'origen professional, i, amb caràcter subsidiari, podran realitzar-se en centres concertats".
Segons la patronal, fins ara "encara que es dóna prioritat a l'ús de les mútues, la llei no limita la capacitat d'elecció d'un centre sanitari privat".
Però ACES troba malament que l'ofici de la direcció general perquè "detalla que les mútues podran concertar la gestió, control i seguiment de la prestació assistencial únicament amb centres assistencials propis o gestionats per altres mútues".
Per a la patronal, la interpretació de la llei de la normativa del ministeri "resulta del tot inadequada, ja que relega els centres sanitaris privats a un lloc gairebé residual i obliga a derivar els pacients a altres mútues sense tenir en compte criteris com ara la proximitat al pacient, el preu o la qualitat assistencial".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal
El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Cuixart defensa que les protestes socials han configurat el país

Enllaços recomanats: Premis cinema