Rosell manté silenci davant la caixa forta, que contenia 80.000 euros

El número 2 d'Infraesctructures.cat s'acull al dret a no contestar les preguntes del jutge

28.10.2015 | 13:02
Guàrdies civils arribant al jutjat amb els maletins i la caixa forta

El número dos de l'empresa pública Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, va mantenir ahir silenci davant del jutge del Vendrell durant l'obertura de la caixa forta que els investigadors afirmen que és de la seva propietat en el marc de la investigació del cas del 3%. A la caixa forta s'hi van trobar 80.000 euros en efectiu.
Rosell i els seus lletrats Andreu Van Den Eyden i Jordi Ventura van ser set hores als jutjats del Vendrell per presenciar l'obertura d'una caixa forta i quatre maletins que els investigadors atribueixen a l'alt càrrec de la Generalitat i en els quals hi podria haver documentació relacionada amb el cas del 3%.
Els investigadors sostenen que Rosell es va desfer de la caixa forta i els maletins lliurant-los a un conegut, que al seu torn els va fer arribar a la Guàrdia Civil, abans de la seva detenció dimecres passat, pel que sospiten que podrien contenir informació relacionada amb el cas del 3%.
Segons van assenyalar els advocats de la defensa, l'imputat es va limitar a "estar assegut" durant les diligències, acollint-se al seu dret a no contestar les preguntes del jutge, i no va obrir la caixa forta, i no va aclarir al magistrat si era seva o no.
Aquesta circumstància va portar el magistrat del Vendrell Josep Bosch a buscar un manyà perquè l'obrís, cosa que va demorar les actuacions.
En les set hores de treballs, els guàrdies civils van fer un inventari del contingut de la caixa forta i de dos dels maletins, i van deixar els altres dos per a dijous que ve, en una nova sessió de diligències a la qual el jutge ha convidat la defensa a assistir, si així ho desitja. Rosell no va fer declaracions ni en entrar ni en sortir del jutjat, però sí que va atendre els mitjans de comunicació l'advocat Jordi Ventura al final de les diligències.
El lletrat, no obstant això, va eludir oferir informació detallada, al·legant que el cas està "sota secret de sumari", i va dir que està esperant que s'aixequi per "explicar i donar justificacions", encara que ja va avançar: "estem molt tranquils". I davant les preguntes dels periodistes sobre si el seu client havia reconegut eren seus la caixa forta o els maletins i quin material contenien, el lletrat va insistir: "no us puc dir res".
En tot cas, l'advocat va assegurar que els processos de contrac-tació de la Generalitat s'han fet "correctament", almenys des del 2011, any en què Rosell va ingressar a Infraestructures.cat.
Va remarcar, també, que Rosell no forma part del comitè de 16 persones que decideixen les adjudicacions d'obra pública, sinó que és un dels membres d'un òrgan inferior, la mesa de contractació, que només fa propostes. "Ni executa, ni dóna les ordres, ni decideix", va postil·lar.
El lletrat va explicar que durant les set hores de diligències, en què es va fer un inventari del contingut de la caixa forta i dos dels quatre maletins, l'imputat i els advocats de la defensa es van limitar a "estar asseguts".
Ventura també va evitar comentar la versió dels investigadors, que sostenen que Rosell es va desfer de la caixa forta i els maletins lliurant-los a un conegut abans de la seva detenció, pel que sospiten que aquests objectes podrien contenir informació relacionada amb el cas del 3%.
En tot cas, la defensa de Rosell qüestiona la validesa d'aquests objectes com a prova, perquè entén que no s'ha respectat la cadena de custòdia ni és clar el seu origen, encara que no ha presentat recurs perquè les diligències ja estan iniciades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema