El govern austríac va decidir ahir recórrer també a una tanca, a la frontera amb Eslovènia, per controlar l'arribada de refugiats, encara que insisteix que aquesta mesura no suposa bloquejar el pas ni té res a veure amb el tancament fronterer aplicat per la veïna Hongria.

Tot i que la ministra de l'Interior, Johanna Mikl-Leitner, va recórrer a un eufemístic "mesures d'edificació" en descriure aquesta futura tanca, tant ella com la resta del govern van citar ahir pel seu nom al que Àustria construirà a la frontera. "No és una tanca al voltant d'Àustria. És una mesura de seguretat tècnica que no encapsula Àustria", va assegurar el canceller federal, Werner Faymann.

Mikl-Leitner va insistir en declaracions a l'emissora pública ORF, en què no es tracta d'impermeabilitzar la frontera, sinó d'instal·lar aquestes "mesures tècniques" per assegurar una entrada "controlada i ordenada" dels refugiats. Va afegir que cal prendre "precaucions" si l'arribada de refugiats s'agreuja en les pròximes setmanes.

La responsable d'Interior fins i tot va opinar que en les últimes setmanes alguns refugiats s'han mostrat "més impacients, agressius i emocionals".

El portaveu del ministeri de l'Interior, Karl-Heinz Grundböck, va explicar a Efe que la idea és evitar l'arribada "descontrolada" de refugiats i "redirigir" el flux cap a un punt concret.

Els refugiats de països en conflicte de l'Orient Mitjà que arriben a Àustria passen abans per països de mer trànsit: Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Macedònia, Grècia i Turquia, en una llarga marxa per l'anomenada ruta dels Balcans.

Encara Àustria també és país de destinació per a un estimat 5% dels refugiats, la majoria d'aquestes persones vol seguir el seu camí cap a Alemanya per demanar-hi asil.