La jutge de Barcelona que investiga la fortuna oculta dels Pujol Ferrusola ha demanat a l'Audiència Nacional que li detalli quins delictes imputa al seu primogènit Jordi Pujol Ferrusola i en quin estat es troba la causa, abans de decidir si li remet el cas.

En una providència, la titular del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona envia aquest requeriment al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata que investiga Pujol Ferrusola per suposades comissions milionàries, després que la Fiscalia demanés que s'inhibeixi perquè s'uneixin les dues causes.

La defensa dels Pujol s'oposa al fet que l'Audiència Nacional assumeixi les dues investigacions en una causa única i retreu a la Fiscalia Anticorrupció que plantegi aquesta possibilitat, sense ni tan sols concretar els indicis pels quals els dos casos estarien relacionats.

La magistrada requereix a De la Mata que l'informi de l'objecte de la investigació que es va obrir el 2012 contra Jordi Pujol Ferrusola, arran d'una denúncia presentada per María Victoria Álvarez. Concretament, la jutgessa demana "una relació succinta dels fets que estan sent investigats i s'atribueixin a Jordi Pujol Ferrusola, i indicar, a més, els delictes pels quals aquest figura imputat i l'estat en què es troba la causa".

Anticorrupció, que té els resultats de la comissió rogatòria remesa a Andorra sobre els moviments bancaris de Pujol Ferrusola, va demanar a la jutgessa la inhibició en considerar que hi ha indicis que va ser el primogènit qui ha gestionat i dirigit els negocis familiars per al "blanqueig" de capitals de procedència il·lícita.