Regió 7

Coscubiela avisa JxS i la CUP que no "violin" el reglament del Parlament

30.10.2015 | 00:00

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha assegurat que "no hi ha manera" d'aprovar la resolució independentista de Junts pel Sí (JxS) i la CUP en un ple previ al debat d'investidura del 9 de novembre, llevat que es "violi de manera brutal" el reglament del Parlament.
En declaracions a TV3, Coscubiela va assenyalar que el PP té temps per constituir-se formalment com a grup parlamentari fins a les 9.30 hores del 6 de novembre, de manera que la junta de portaveus del Parlament fins aleshores no podrà reunir-se per tramitar la proposta de resolució de JxS i la CUP, moment en què s'obrirà un termini de dos dies hàbils per presentar esmenes.
"Espero que ningú vulgui començar la legislatura amb un acte tan poc democràtic com és carregar-se la norma bàsica del funcionament del Parlament, no hi ha res que ho justifiqui", va afirmar Coscubiela, que va defensar el dret "legítim" del PP a endarrerir la seva constitució formal com a grup parlamentari.
Coscubiela es va mostrar "avergonyit de formar part d'un Parlament que, amb la situació d'emergència social i de pobresa que hi ha a Catalunya", decideix començar la legislatura amb un ple per discutir una resolució sobre l'inici del procés cap a la independència. Segons Coscubiela, la maniobra de JxS i la CUP amb aquesta resolució és pròpia de jocs de taula "com el Risk o l'Stratego".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

El PSOE dóna el tercer ´no´ a Rajoy però avança una abstenció ´sense aval´

El PSOE dóna el tercer ´no´ a Rajoy però avança una abstenció ´sense aval´

Hernando avisa els populars que hauran de guanyar-se la governabilitat "setmana a setmana i...

Enllaços recomanats: Premis cinema