El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha assegurat que "no hi ha manera" d'aprovar la resolució independentista de Junts pel Sí (JxS) i la CUP en un ple previ al debat d'investidura del 9 de novembre, llevat que es "violi de manera brutal" el reglament del Parlament.

En declaracions a TV3, Coscubiela va assenyalar que el PP té temps per constituir-se formalment com a grup parlamentari fins a les 9.30 hores del 6 de novembre, de manera que la junta de portaveus del Parlament fins aleshores no podrà reunir-se per tramitar la proposta de resolució de JxS i la CUP, moment en què s'obrirà un termini de dos dies hàbils per presentar esmenes.

"Espero que ningú vulgui començar la legislatura amb un acte tan poc democràtic com és carregar-se la norma bàsica del funcionament del Parlament, no hi ha res que ho justifiqui", va afirmar Coscubiela, que va defensar el dret "legítim" del PP a endarrerir la seva constitució formal com a grup parlamentari.

Coscubiela es va mostrar "avergonyit de formar part d'un Parlament que, amb la situació d'emergència social i de pobresa que hi ha a Catalunya", decideix començar la legislatura amb un ple per discutir una resolució sobre l'inici del procés cap a la independència. Segons Coscubiela, la maniobra de JxS i la CUP amb aquesta resolució és pròpia de jocs de taula "com el Risk o l'Stratego".