L'exdirector general d'Infraestructures de la Generalitat Josep Antoni Rosell no va assistir ahir a l'inventari dels maletins que els investigadors li atribueixen en el marc del cas del 3% de presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Rosell, a qui ahir mateix la Generalitat va apartar de les seves funcions com a responsable d'Infraestructures.cat, no va assistir al jutjat número 1 del Vendrell que instrueix el cas sobre suposades irregularitats en l'adjudicació d'obra pública, encara que sí que ho va fer un dels seus advocats, Jordi Ventura.

L'anàlisi de la documentació trobada en quatre maletins, dos dels quals ja van ser oberts dies enrere, té per objectiu determinar, entre altres assumptes, la relació entre els responsables de l'empresa constructora Teyco i l'exalcalde de Torredembarra Daniel Massagué (CiU). En aquest sentit, els investigadors intenten determinar si CDC va obtenir comissions il·legals de la constructora a canvi d'obres públiques en ajuntaments controlats per aquesta formació.

La jornada d'ahir va començar a 2/4 de 10 del matí amb l'assistència dels membres de la defensa de Rosell, el personal del jutjat i efectius de la Guàrdia Civil.