La vicepresidenta de la Generalitat en funcions i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va demanar dijous que es desvinculessin les detencions de dimecres de presumptes anarquistes a Barcelona i a Manresa i els "actes de desobediència" cap a la independència, després que la CUP critiqués el Govern català per obeir l'Audiència Nacional.

"L'Audiencia Nacional ordena unes detencions a la policia judicial, que, en aquest cas, són els Mossos d'Esquadra", va assegurar Munté, que va afegir que es tracta d'una cosa "natural, que ha succeït altres vegades".

Per a Munté, la desobediència és "una altra cosa, és el respecte a la legalitat catalana", una legalitat per a la qual la vicepresidenta va assegurar que s'està treballant perquè sigui "el més àmplia i segura possible".

La CUP es va solidaritzar dimecres amb els anarquistes detinguts en una operació dels Mossos d'Esquadra i va reprotxar al Govern en funcions d'Artur Mas que, a través de la policia autonòmica, executés ordres de l'Audiència Nacional.

La policia catalana va detenir nou persones a Barcelona i Manresa (Bages), presumptament integrants dels Grups Anarquistes Coordinats (GAC), als quals s'atribueix diversos actes terroristes.

Per a la CUP, en "la declaració de ruptura" presentada juntament amb Junts pel Sí "la repressió contra els moviments populars no hi ha de tenir cabuda".

Munté va fer aquestes declaracions després d'inaugurar una jornada sobre discapacitat, organitzada per l'Institut Guttmann a Barcelona.