Un avió rus amb 224 persones a bord es va estavellar a la península del Sinaí a Egipte, on els equips de rescat van confirmar que no hi ha supervivents entre les restes del sinistrat Airbus-321. Tots els passatgers de l'avió eren ciutadans russos, inclosos 24 nens, així com els set membres de la tripulació.

Pel que sembla, l'avió va descendir de manera brusca poc després d'enlairar-se de la localitat turística de Sharm el Sheij, a la costa egípcia, de manera que el pilot va demanar a la torre de control permís per fer un aterratge d'emergència. L'avió, que va perdre contacte amb els radars 23 minuts després de l'enlairament amb destinació a la segona ciutat russa, Sant Petersburg, es va estavellar al sud de la ciutat egípcia d'Al-Arish, capital de la província del nord del Sinaí.

Els equips de rescat van poder trobar les caixes negres de l'aparell, que es va localitzar en una zona muntanyosa de difícil accés. L'Air-bus es va trencar en dos en col·lidir, encara que testimonis oculars van dir que el motor de l'avió ja s'estava cremant abans que es precipités contra el terra.

L'aparell pertanyia a la companyia russa Metrojet (Kogalimavia), que realitza habitualment vols xàrter i va ser fundada el 1993 amb base a l'aeroport moscovita de Domodédovo. L'avió tenia més de 18 anys de servei i va ser abans operat per les aerolínies turca Onu Air i la libanesa Middle East Airlines.

Els tripulants de l'avió feia diverses setmanes que es queixaven de problemes en els motors de l'aparell. En referència amb això, el ministre de Transport rus, Maxim Sokolov, va explicar que havia rebut la confirmació oficial de la catàstrofe de la part egípcia, però que encara és aviat per parlar sobre les causes de la tragèdia fins a la conclusió de la investigació internacional. El que sí que va confirmar Sokolov és que l'avió tenia en regla el certificat de vol i estava autoritzat per efectuar vols internacionals. El ministre va avançar que volarà en breu a Egipte en un avió del ministeri per a Situacions d'Emergència.

La reacció de Putin

Precisament, el president rus, Vladímir Putin, va ordenar l'"immediat" enviament de diversos avions d'emergència per col·laborar en les tasques de rescat al Sinaí. Putin, que va expressar el seu "profund condol" als familiars de les víctimes de la catàstrofe aèria i va declarar avui dia de dol nacional, va ordenar també al ministeri de Sanitat que els ofereixi tota mena d'assistència.

A més, va encarregar al Govern que creï immediatament una comissió estatal, mentre la Fiscalia russa obrirà una investigació per aclarir les causes de l'accident.

L'avió tenia com a destinació l'aeroport Púlkovo a Sant Petersburg, on havia d'aterrar poc després del migdia. En aquest aeroport es van anar reunint els familiars dels passatgers de l'Airbus, que van ser traslladats a un hotel proper per ser assistits per psicòlegs.

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, va transmetre el seu condol des de Kirguizistan, on es troba de gira. La cancellera alemanya, Angela Merkel, va parlar per telèfon amb Putin per expressar-li el condol per les víctimes de la catàstrofe aèria.