El president d'ERC, Oriol Junqueras, va llançar ahir un gest de complicitat als electors de la CUP, formació que no es presenta a les eleccions generals del 20 de desembre. Va assegurar que "amb la CUP compartim tantes coses que gairebé ho compartim tot".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Junqueras va destacar la "qualitat humana i política extraordinària i fora de qualsevol dubte" dels deu diputats de la CUP, que "afortunadament són imprescindibles" al nou Parlament. A més, va reivindicar ERC com una opció "absolutament neta, transparent i allunyada de la corrupció".

El líder d'Esquerra va posar de relleu "l'honestedat i honradesa" de Joan Tardà, que serà el número dos d'ERC a les generals, amb Gabriel Rufián al capdavant.

Sobre la decisió de CDC i ERC de presentar-se per separat el 20-D, va assenyalar que l'aliança de Junts pel Sí per als comicis del 27-S no estava pensada per a totes les cites electorals: "no m'he plantejat mai casar-me -amb CDC-", va afirmar Junqueras, que va fer una crida a la "responsabilitat".