El president del comitè de govern d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya -el de la suspensió de l'autonomia- seria totalment contraproduent en cas de tirar endavant la resolució de JxSí i la CUP. "Crec que el 155 seria com aigua beneïda pels independentistes i, en canvi, castigaria tota la ciutadania de Catalunya en deixar-los sense autonomia", va valorar ahir als micròfons de la Cope.

"El govern espanyol hauria de prendre les mesures oportunes, però sobretot hauria de prendre la menys perjudicial per la societat", va afirmar el líder d'UDC, que va reiterar que la resolució és "una barbaritat jurídica i política".

"De moment no hi ha govern constituït ni president elegit. Són incapaços de posar-se d'acord per garantir estabilitat però sí que ho són per proposar una barbaritat com aquesta", va insistir Duran, que va apostar per fer servir "el màxim d'intel·ligència política" per gestionar el conflicte a Catalunya. "És un repte important per part de l'Estat", va reconèixer, però no va avançar el contingut de la reunió que mantindrà demà amb Mariano Rajoy. "No he preparat la trobada. De moment, només he compartit alguna reflexió via telefònica amb la vicepresidenta Santamaria, que em va trucar dijous", va explicar Duran.