El jutjat número 1 de Tarragona ha imputat l'excap dels Mossos d'Esquadra del Tarragonès per prevaricació i omissió del deure de perseguir delictes, per la investigació de presumptes maltractaments a un detingut per part de la Policia Local de Vila-seca el 2013.

El jutge imputa l'excap de l'Àrea Bàsica del Tarragonès Jaume Morón i l'agent dels Mossos d'Esquadra que es va ocupar d'investigar el cas de presumptes maltractaments per, presumptament, haver arxivat la investigació massa ràpid. Els Mossos confirmen les imputacions, de les quals va informar la Cadena SER, però qualifiquen el cas d'assumpte intern i declinen confirmar si han estat la causa del trasllat de Morón a la comissaria de Gavà. El 2013, un jove de Lleida va denunciar que dos agents de la Policia Local de Vila-seca l'havien detingut a la sortida d'una discoteca de La Pineda i l'havien maltractat en un descampat.

Els Mossos de l'ABS del Tarragonès, dirigits per Morón, es van fer càrrec de la investigació i el cas policial i judicial es va arxivar. El jutge el va reobrir després de rebre un anònim i el 6 de març el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va informar que s'havien detingut dos agents de la Policia Local i que estava imputat el seu cap. Els Mossos d'Esquadra també van escorcollar la comissaria local de Vila-seca i el domicili d'un agent. Tots tres van quedar en llibertat amb els càrrecs de lesions, detenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, falsificació documental i encobriment.

Fonts municipals de Vila-seca van assegurar que els tres imputats estan en actiu en compliment de la Llei de l'Administració Pública, que suspèn l'aplicació dels expedients disciplinaris fins que no hi hagi sentència ferma.