L'exdirector de l'Institut Geològic i Miner (IGM) José Pedro Calvo va declarar ahir, imputat en la causa oberta al jutjat de Vinaròs que investiga suposades irregularitats en la tramitació del projecte Castor, que els informes de què disposaven no preveien el risc sísmic.

Així ho van indicar a Efe fonts de l'Associació Nacional Arca Ibèrica, personada en la causa com a acusació popular. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, l'imputat va contestar a totes les acusacions i a la seva defensa, i la resta de defenses no va fer preguntes.

Arca Ibèrica va manifestar que la declaració de Calvo no va diferir del que havien mantingut els altres imputats que ja van comparèixer en la fase d'instrucció d'aquesta causa. Fins ara han declarat tres tècnics de l'Institut Geològic i Miner també en qualitat d'imputats. Els quatre treballadors de l'IGM van declarar en relació amb l'informe del 2007 que es va elaborar per a l'aprovació de l'activitat del projecte Castor.

Calvo, segons Arca Ibèrica, es va referir al fet que l'informe que els va ser sol·licitat per la direcció general de Política Energètica del ministeri d'Indústria tractava exclusivament sobre la idoneïtat de l'estructura Castor per servir com a dipòsit de magatzem de gas.

L'imputat, amb la resta de tècnics, va dir que van estudiar la documentació tècnica aportada per Escal i els estudis i informes d'empreses contractades a aquest efecte per la promotora.