La portaveu de CDC, Marta Pascal, va explicar ahir que l'executiva del partit ha avalat la resolució independentista de Junts pel Sí i la CUP amb un debat intern però sense votació, i va assegurar que hi ha "unanimitat" en l'estratègia sobiranista malgrat el rebuig a les filtracions en el Govern.

En la conferència de premsa posterior a la reunió del comitè executiu nacional de CDC, Pascal va subratllar que el fet que hi hagi hagut un debat "ric" i "positiu" en la direcció del partit no significa que hi hagi "fissures": "no hi ha espais de dubte, ni de fissures, estem determinats per ser fidels al mandat del poble", va afirmar en roda de premsa.

Pascal va explicar que en l'executiva no hi ha hagut votació perquè "ningú no ha plantejat aquesta necessitat", però va assenyalar que hi ha hagut "unanimitat" perquè, en les intervencions, ningú no ha posat en dubte l'estratègia de la resolució independentista ni el lideratge d'Artur Mas, que continua sent el candidat de Junts pel Sí per revalidar la presidència de la Generalitat.

Va relatar que els membres de la direcció van intervenir quan havien volgut, sense explicar el contingut de les intervencions, encara que va aclarir que no hi havia hagut cap "fora de to", alhora que va dir que s'ha de "desdramatitzar" que hi hagi debat intern en un partit.

La portaveu va explicar que el partit "no se sent còmode amb cap praxi de filtració" que s'hagi produït sobre les deliberacions en el consell executiu, del qual van transcendir discrepàncies de bona part dels membres del Govern amb els pactes amb la CUP.

Amb tot, va asseverar que CDC continua treballant en acords amb la CUP i, davant la voluntat de partits de l'oposició de demanar l'empara al Tribunal Constitucional perquè no se celebri el ple per aprovar la resolució secessionista, va advertir que no faran "cap pas enrere" perquè estan "determinats" a complir amb l'esmentada resolució. A la reunió de l'executiva de CDC, presidida per Artur Mas, hi van assistir consellers que van manifestar discrepàncies en el consell executiu amb la resolució sobiranista -Germà Gordó, Santi Vila, Felip Puig, Jordi Jané i Irene Rigau- encara que no hi va participar Andreu Mas-Colell.

Una trobada que es va celebrar després de la reunió discreta del comitè de direcció -nucli dur- del diumenge 25 d'octubre, en què es va avalar per unanimitat la resolució, abans que apareguessin publicades les discrepàncies de la reunió del consell executiu.

Homs s'ofereix per ser el candidat de CDC el 20-D

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va confirmar ahir la seva "predisposició" a encapçalar la llista de CDC al Congrés en les eleccions generals del 20 de desembre, amb ànim d'impedir que el PP i C's obtinguin una majoria suficient per formar govern.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Homs va dir afrontar el repte de les generals "amb totes les ganes i tota la convicció" i va justificar la presència de CDC a Madrid perquè "la política o la fas o te la fan" i cal anar a defensar els "interessos de la gent de Catalunya".