Regió 7

La UE rep més refugiats l´octubre que en els nou mesos anteriors

Merkel reitera que caldrà canviar el sistema d'asil perquè ha deixat de funcionar amb l'allau d'immigrants

03.11.2015 | 00:00
Desenes d´immigrants es registren davant la Policia a Alemanya
Desenes d´immigrants es registren davant la Policia a Alemanya

El nombre de refugiats i immigrants que van creuar el Mediterrani el mes d'octubre va superar la xifra total acumulada fins al setembre, segons va alertar l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats (Acnur). Segons les últimes dades actualitzades, el desè mes de l'any 218.000 persones van travessar el mar fugint de conflictes, persecució i misèria i van arribar a les costes europees, quan fins al setembre "només" ho havien fet 172.000.
En total, segons l'Acnur, més de 744.000 refugiats i immigrants han travessat el Mediterrani aquest any, dels quals 601.000 han arribat a Grècia i 140.000 a Itàlia. De les gairebé 750.000 persones que han dut a terme la travessia aquest any, el 65% són homes, el 20% nens i el 14% dones. Així mateix, al- menys 3.440 persones han perdut la vida durant el viatge.
La cancellera alemanya, Angela Merkel, va insistir en la necessitat de canviar el sistema europeu d'asil, que en molts aspectes ha deixat de funcionar davant el gran flux de refugiats que està arribant al continent.
"Durant molt temps a Alemanya nosaltres vivíem bé amb el sistema de Dublín. Els refugiats eren el problema dels altres, però això ja no és així. Tampoc es pot esperar que Itàlia i Grècia assumeixin tot el pes del problema, per això hem de fer en tot cas canvis al sistema", va dir Merkel en un acte del seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU). Merkel es va mostrar optimista que es podrà afrontar la crisi dels refugiats amb èxit, però va afegir que per aconse-guir-ho cal prendre les mesures polítiques correctes tant a Alemanya com a Europa, respectant els valors en què es recolza la UE. "Podem superar el repte que representen els refugiats, n'estic convençuda, perquè sempre hem superat els grans reptes, però hem de prendre les mesures correctes i guiar-nos pels nostres valors", va dir. A continuació, Merkel va citar l'article 1 de la Constitució alemanya, que declara inviolable la dignitat humana, i va afegir que "això no és vàlid només per als alemanys o per als europeus, sinó per a tots els éssers humans".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema