Regió 7

Una càtedra durà el nom del professor mort per un alumne a Barcelona l´abril passat

Originari de Lleida, Abel Martínez també havia exercit la docència a Manresa i a Igualada

05.11.2015 | 07:37

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat aquest dimarts que es crearà una càtedra que durà el nom d'Abel Martínez, el professor mort per un alumne en un institut de Barcelona l'abril passat. Martínez havia impartit classe a Manresa i a Igualada.

"Volem que el seu nom és mantingui viu i sigui un far, un punt de referència per als docents", ha dit Rigau durant la presentació de la càtedra a Lleida. La titular d'Ensenyament i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, han signat el conveni de creació.

La càtedra vol ser un espai de reflexió i anàlisi al voltant de l'educació i l'adolescència tant al sistema educatiu com en l'educació en el lleure. D'aquesta manera, es facilitarà la identificació de les necessitats dels adolescents i es potenciarà la recerca i la innovació per tal de facilitar la tasca als centres educatius. Alhora, els propis centres, la universitat, l'administració i les entitats podran establir línies de treball conjuntes per estudiar el paper de l'adolescència dins del sistema educatiu i coordinar projectes d'investigació.

La consellera ha destacat que la càtedra suposarà "difondre la recerca per millorar l'atenció als alumnes i per donar més eines d'atenció precoç als professors dels centres". Rigau ha recordat que la mort d'Abel Martínez "va representar pel sistema educatiu una sotragada important. Vam entendre que li devíem un homenatge permanent, no fugisser, en els àmbits on havia donat la vida : l'adolescència i l'educació ".

Rigau també ha remarcat que amb la càtedra els professors tenen la possibilitat de "crear una línia de pensament que ajudi a prevenir i entendre determinades interferències en l'ensenyament relacionades amb problemes psiquiàtrics". En aquest sentit, ha afegit que "hi ha molt a dir. La salut està molt estudiada i els centres han de poder rebre i conèixer aquesta informació. La càtedra pot ajudar i enfortirà els coneixements dels docents sobre l'adolescència".

Es crearà també un consell assessor amb representants de la Universitat de Lleida i dels departaments d'Ensenyament i Salut per tal de definir les estratègies de treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

La direcció de Ferraz assegura que s'abstindran "per a Espanya i per Espanya" i no per al PP

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Iceta insisteix en el no a la investidura de Rajoy malgrat les fortes pressions de membres...

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Enllaços recomanats: Premis cinema