La Policia Nacional ha detingut al poblat barraquista de La Cañada Real, conegut com el supermercat de la droga, i al barri madrileny de Vallecas tres suposats gihadistes que mantenien contactes per Internet amb desplaçats a Síria i als quals havien ofert atemptar a Madrid.

Es tracta d'una operació de la Comissaria General d'Informació que ha permès desarticular una cèl·lula "extremadament radicalitzada" composta per aquests tres marroquins amb permís de residència a Espanya que "havien assumit totalment la disciplina i l'ideari terrorista", segons el ministeri de l'Interior. Els tres homes, d'entre 26 i 29 anys, feia temps que residien a Espanya amb les seves famílies i havien tingut feines temporals, segons fonts de la investigació.

Acusats de formar part d'una cèl·lula vinculada a l'organització terrorista Daesh o l'Estat Islàmic, aquestes persones no tenien intenció, com altres presumptes terroristes detinguts a Espanya, de viatjar a Síria o Iraq, sinó que a través d'Internet mantenien contactes amb desplaçats i altres adeptes a la causa a Espanya.