La Fiscalia s'ha querellat contra el secretari general del pseudosindicat Manos Limpias, Miguel Bernad, i una advocada de l'entitat, Virginia López, per un suposat delicte d'apropiació indeguda de 108.000 euros.

Segons van indicar a Efe fonts de la investigació, aquesta querella ha estat presentada pel ministeri públic als jutjats de Madrid després de culminar les diligències d'investigació que la Fiscalia va obrir arran d'una denúncia de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries SEPBLAC.

Els fets objecte de la querella presentada per la Fiscalia es corresponen amb la informació avançada ahir pel diari ABC, que fa referència a la retirada de diners d'un compte del sindicat, dels quals diu que la meitat se l'hauria quedat Miguel Bernad i l'altra es va lliurar a Estefania López, representant de Manos Limpias en causes conegudes en què el sindicat exerceix l'acusació, com el cas Nóos, en el qual estan implicats la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, entre d'altres.

Per la seva banda, Manos Limpias va emetre ahir un comunicat en resposta a aquesta notícia en què assenyala que el sindicat, a través del seu secretari general, ja va aclarir en el seu moment al fiscal els dubtes de l'informe del SEPBLAC sobre l'origen d'uns ingressos del sindicat del 2010.

Explica que els ingressos van ser motivats per la contractació d'uns serveis professionals a una plataforma d'afectats per l'estafa en la inversió de segells de Fórum-Afinsa. Afegeix que eren nou-cents afectats que pretenien que els serveis jurídics del sindicat ultradretà interposessin diverses demandes contra l'Administració de l'Estat per responsabilitat patrimonial.

Manos Limpias recalca en el seu comunicat que va presentar les demandes a l'Audiència Nacional, al Tribunal Suprem, al Tribunal Constitucional i al Tribunal Europeu d'Estrasburg. "Per tant, l'origen dels diners amb noms i cognoms és totalment lícit, per la qual cosa de cap manera pot haver-hi cap tipus de delicte", destaca l'entitat.

A més assenyala que va quedar acreditat davant la Fiscalia el treball que es va fer dels recursos i demandes a través dels serveis jurídics del sindicat.

"No és la primera vegada que s'intenta embrutar la imatge del sindicat i dels seus dirigents i és per això que adoptarà les mesures legals i judicials pertinents", anuncia Manos Limpias en la seva nota.