França suspendrà un mes l'acord Schengen per mantenir blindada la frontera i controlar cada vehicle que entri al seu territori. El motiu és la celebració de la Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic a París, del 30 de novembre al 12 de desembre, en què es preveu l'assistència de més de 80 caps d'estat.

Precisament, aquesta setmana s'han reunit responsables de la seguretat francesa amb representants dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol per comunicar la decisió de França i iniciar la programació del dispositiu, en el qual col·laboraran Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra.

El dispositiu encara s'ha d'acabar de perfilar però el que està clar és que la frontera quedarà blindada tot aquest mes per controlar riscos i evitar possibles atacs terroristes. França no vol viure situacions com les de l'atac dins els TGV de l'agost, el de la fàbrica de Saint-Quentin-Fallavier el juny, o el del setmanari satíric Charlie Hebdo el gener.

La conferència sobre el clima -París 2015- té per objectiu aconseguir un acord mundial per mantenir l'escalfament global per sota dels dos graus. França intentarà facilitar la recerca d'un consens a les Nacions Unides i a la UE.