El ple del Tribunal Constitucional rebutjarà aquesta tarda per unanimitat o àmplia majoria la suspensió cautelar de la tramitació de la moció independentista de Junts pel Sí i la CUP al Parlament, tal com li sol·licitava el recurs d'empara que el PP i Ciutadans li van plantejar ahir.

Fonts del Constitucional han informat a Efe que els magistrats estan d'acord en el rebuig a aquesta pretensió, que suposaria la suspensió del ple que el Parlament té previst celebrar el dilluns 9 de novembre.

El PPC, PSC i Ciutadans van demanar ahir empara parlamentari davant el TC en tres recursos que denuncien la vulneració del seu dret fonamental a la participació política, recursos que han estat admesos a tràmit.

El Constitucional ha iniciat aquest matí el debat dels tres recursos, però ha ajornat a aquesta tarda redactar de forma definitiva la resolució, sobre la qual podria haver-hi diferències encara que no de fons.

En la seva resolució de l'admissió a tràmit -adoptada per unanimitat-, el TC apreciava que els recursos plantegen qüestions sobre les que no hi ha doctrina d'aquest tribunal i afegeix que "l'assumpte transcendeix del cas concret, al suscitar una qüestió jurídica de rellevant repercussió social, amb conseqüències polítiques generals".

A més el ple ha acordat també dirigir-se al Parlament de Catalunya perquè, en un termini que no excedeixi de 10 dies, "remeta certificació o fotocòpia adverada de les actuacions parlamentàries corresponents als acords impugnats" i perquè pugui personar-se en el procediment.