CDC concorrerà a les eleccions generals del 20 de desembre amb les sigles d'una nova coalició en la qual s'integrarà Reagrupament (RCat) i possiblement Demòcrates de Catalunya, socialcristians sobiranistes escindits d'Unió, segons fonts coneixedores de les converses.

Els impulsors de Demòcrates de Catalunya, Núria de Gispert, Antoni Castellà, Josep Maria Vila d'Abadal i Titon Laïlla, van oferir ahir una conferència de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya per presentar el contingut del congrés fundacional de la formació d'aquest dissabte, 7 de novembre, i la seva aposta pel 20 de desembre. Abans d'aquest congrés, el partit està celebrant, entre ahir i avui, una consulta per votació electrònica entre els seus voluntaris -equivalent a simpatitzants- perquè decideixin si volen fer una coalició electoral amb CDC per a les generals, abans que acabi el dia 6, el termini legal per inscriure coalicions.

Castellà va assegurar que Demòcrates posa com a condició que a la coalició no hi hagi ni les seves sigles ni les de CDC, cosa en què el partit d'Artur Mas està d'acord, va asseverar.

Així, Castellà va assegurar que, si finalment avalen la coalició electoral, el nom de la candidatura amb CDC no serà "Convergència i Demòcrates, ni Demòcrates i Convergència", i va insistir que a la llista conjunta hi haurà membres del nou partit en llocs "rellevants".