El president del govern, Mariano Rajoy, sent el suport de la majoria de partits perquè "l'endemà" que el Parlament català aprovi la proposta independentista l'Executiu presenti un recurs al Tribunal Constitucional (TC). Un suport que ha constatat en la ronda de contactes amb altres líders polítics, cap d'independentista, i després dels quals no considera necessari signar un document específic perquè creu que el principal text sobre el qual hi ha suport conjunt és la Constitució.

Reunió amb agents socials

CCOO i UGT van plantejar ahir al president del govern, Mariano Rajoy, que les Corts siguin la via per reconduir el procés independentista català, van defensar la cohesió social i territorial i a més van indicar que ningú no els ha fet propostes "frontistes".

En roda de premsa després de reunir-se amb el cap de l'Executiu al Palau de la Moncloa, on també estaven presents els dirigents de la patronal CEOE i Cepime, el líder de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va dir a Rajoy que no hi ha legitimació possible per iniciar un procés d'independència i les eleccions tampoc no donen legitimitat política per fer aquests passos.