El ple del Tribunal Constitucional rebutjarà aquesta tarda per unanimitat o àmplia majoria la suspensió cautelar de la tramitació de la moció independentista de Junts pel Sí i la CUP al parlament català que sol·licitava el recurs d'empara que el PP i Ciutadans li van plantejar ahir.

Fonts del Constitucional han informat que els magistrats estan d'acord en el rebuig a aquesta pretensió, que suposaria la suspensió del ple que el Parlament té previst celebrar el dilluns 9 de novembre. El PPC, el PSC i Ciutadans van demanar ahir empara parlamentària davant el TC ahir en tres recursos que denuncien la vulneració del seu dret fonamental a la participació política, recursos que han estat admesos a tràmit.

El Constitucional ha iniciat aquest dijous al matí el debat dels tres recursos, però ha ajornat fins aquesta tarda redactar de forma definitiva la resolució, sobre la qual hi podria haver diferències encara que no de fons. En la seva resolució de l'admissió a tràmit -adoptada per unanimitat-, el TC apreciava que els recursos plantegen qüestions sobre les quals no hi ha doctrina d'aquest tribunal i afegeix que "l'assumpte transcendeix del cas concret, en suscitar una qüestió jurídica de rellevant repercussió social, amb conseqüències polítiques generals".

A més, el ple ha acordat també dirigir-se al Parlament de Catalunya perquè, en un termini que no excedeixi de 10 dies, "remeti certificació o fotocòpia adverada de les actuacions parlamentàries corresponents als acords impugnats" i perquè pugui personar-se en el procediment.