El 78% de la militància de Demòcrates de Catalunya ha avalat concórrer en coalició amb CDC a les eleccions espanyoles, segons els resultats despresos d'una consulta interna, en què han participat el 56% dels simpatitzants. La decisió d'anar plegats o no depèn ara de CDC, que ho farà públic avui.

Els escindits d'Unió adverteixen que volen codirigir la campanya i coredactar el programa i tenir "veu pròpia" al Congrés i al Senat. El dirigent de Demòcrates, Toni Castellà, confia poder sumar altres formacions com Reagrupament i, fins i tot, MES, així com independents.

Paral·lelament, el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va ironitzar sobre el fet que CDC "es refugiï sota altres sigles" de cara als comicis del 20-D, després que ja ho fes a les catalanes, situació que creu que està "de moda". En una visita a l'empresa Telstar, a Terrassa, Duran va afirmar: "respecte que CDC torni a presentar-se amb una altra coalició però que es refugiarà sota altres sigles, lamentablement el tema dels refugiats està de moda, encara que aquest tipus de refugi és diferent perquè és voluntari i no obligat com el de la gent que fuig del seu país".