El PSC i Ciutadans -C's- van confirmar ahir a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que votaran en contra de la investidura del candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, mentre que la CUP va advertir que també el rebutjarà en totes les votacions i que hi ha "un cordó sanitari" entorn d'ell.

En el segon dia de la ronda de consultes que la presidenta del Parlament realitza amb els partits de cara al debat d'investidura, Inés Arrimadas, líder del grup de Ciutadans, va llançar l'advertència a Forcadell, que, en donar manxa al procés independentista des de la cambra catalana, està posant "en perill" l'autogovern de Catalunya.

La reunió es va iniciar amb una concisa salutació entre Forcadell i Arrimadas, però, malgrat les discrepàncies, es va desenvolupar posteriorment en un clima de "cordialitat", segons la líder del grup de C'S, que ha traslladat la negativa del seu partit a investir Mas.

També el líder del PSC, Miquel Iceta, va confirmar a la presidenta del Parlament que el seu grup no donarà suport a la investidura del candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, ja que rebutja radicalment el seu "full de ruta". "Com poden suposar -va indicar Iceta després de la reunió, que va qualificar de "cordial"- li he confirmat -a Forcadell- que el PSC no donarà suport ni s'abstindrà en la votació d'investidura de Mas, ja que els seus plantejaments polítics, en evidència en la proposta de resolució que probablement serà debatuda dilluns en el ple, fa totalment impossible el nostre suport".

Discurs endurit

La portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, la sallentina Anna Gabriel, va endurir ahir el discurs del seu partit en assenyalar que la seva formació no investirà Mas com a President de la Generalitat, i no només en les primeres votacions sinó a totes -fins al 9 de gener-, pel que va demanar "passar pantalla" i que es proposi un altre candidat perquè "hi ha un cordó sanitari" que envolta el candidat de Junts pel Sí.

Anna Gabriel va donar per fet que la seva formació no canviarà de criteri respecte a la investidura de Mas i que pensa votar en contra en les successives votacions.