Els fills de Jordi Pujol van buidar els seus comptes a Andorra, i possiblement en altres paradisos fiscals, el 26 de juliol del 2014, l'endemà que l'expresident de la Generalitat emetés un comunicat reconeixent que havia tingut diners a l'estranger sense declarar.

Així ho assenyala el diari La Razón en la seva edició d'ahir, que es remet a les dades aportades per la Justícia andorrana a la comissió rogatòria que ha enviat a Espanya i als "moviments massius" detectats per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) en paradisos fiscals, l'endemà que Pujol fes públic el comunicat de la seva confessió, el contingut era fins llavors un secret fins i tot per als seus propis fills.

La informació assenyala, a més, que els fills de l'expresident, després de conèixer el comunicat, van actuar "amb tota celeritat" per adoptar "mesures d'ocultació dels diners" que Pujol tenia a l'estranger, sabent que la confessió donaria pas "més tard o més d'hora" a una investigació.

Assegura també que la trama Pujol disposava per endavant d'un grup de testaferros i d'empreses que col·laboraven amb ells per enviar diners a països com Panamà, Mèxic i Belize i que sempre utilitzaven divises fortes com el dòlar, el marc i l'euro, i de forma ocasional feien servir moneda asiàtica. El President català, Artur Mas, segons aquesta informació, no va conèixer la intenció de Pujol d'emetre el comunicat fins a les 8 del matí del 25 de juliol del 2014.

Segons La Razón, la precipitació amb què els fills de l'expresident van retirar els diners està facilitant esbrinar els llocs on es van enviar aquests fons i les empreses i testaferros que van ajudar.

La Fiscalia Anticorrupció i la defensa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol van coincidir ahir a donar suport que les diferents acusacions populars personades en la causa que investiga la fortuna oculta de l'exlíder de CDC actuïn sota l'única direcció lletrada del sindicat Manos Limpias.

A la secció tercera de l'Audiència de Barcelona es va celebrar ahir una vista per resoldre el recurs que les acusacions populars de Guanyem Barcelona i ICV van presentar contra la decisió de la jutge instructora d'agrupar-les sota la direcció de Manos Limpias, tenint en compte que el sindicat va ser el primer de personar-se en la causa.

També exerceixen l'acusació popular en el cas el PSOE, Ciutadans, UPyD i dos particulars -entre ells l'advocat Emilio Rodríguez Menéndez-, però només Gua-nyem i ICV han recorregut la decisió de la jutge instructora davant l'Audiència de Barcelona, que ahir va citar les parts perquè exposin les seves al·legacions.