El preu mitjà de primera matrícula de grau en les universitats públiques es manté congelat per segon curs consecutiu a totes les autonomies, menys a Madrid, que baixa el 10 %, però hi continua havent grans diferències per comunitats, i a Catalunya arriba a ser el triple que a Galícia.

Són dades de l'"Estadística de preus públics universitaris curs 2015-2016" del ministeri d'Educació que especifica que les tres autonomies amb preus més alts per a un crèdit de primera matrícula de grau són Catalunya (33,52 euros), Madrid (27,30 euros) i Castella i Lleó (23,34 euros).

Per contra, són més baixos a Galícia (11,89 euros), Andalusia (12,62 euros) i Cantàbria (13,50 euros).

Únicament Andalusia manté un preu de crèdit únic, ja que a les altres comunitats varia en funció del grau d'experimentalitat de la carrera.

Pel que fa als màsters necessaris per a l'exercici d'una professió reglada, també tenen aquest curs el mateix preu que en l'anterior, menys a Andalusia (-16,6 %) i Madrid (-6,7 %). A la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) ha baixat el 0,4 % la taxa per a la primera matrícula de grau i el 0,7 % per als màsters.