El ministeri d'Afers Exteriors ha actualitzat les seves recomanacions i desaconsella viatjar a Egipte excepte per raons de necessitat a pràcticament tot el país i hi ha inclòs la ciutat turística de Sharm el Sheig.

El departament que dirigeix José Manuel García-Margallo ha actualitzat les recomanacions que difon a tavés de la seva pàgina web (www.maec.es) davant les informacions sobre l'avió rus que es va estavellar dissabte passat a la península del Sinaí. Exteriors desaconsella els viatges a excepció de Luxor i Assuan, on, no obstant, es recomana extremar la precaució.

Fins dijous, el ministeri havia inclòs en aquestes excepcions els centres turístics de la costa continental africana del Mar Vermell i la localitat-balneari de Sharm el Seheij.

D'altra banda, el president rus, Vladimir Putin, va donar ahir llum verd a la recomanació del seu servei de seguretat de suspendre vols a Egipte fins que s'aclareixin les causes del sinistre. "El cap d'estat va estar d'acord amb aquesta recomanació i va encarregar al govern posar-la en pràctica, així com garantir la tornada dels ciutadans russos" que es troben a Egipte, segons va dir el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

Així mateix, va indicar que "el president també va ordenar coordinar-se amb la part egípicia per garantir la comunicació aèria". L'ordre del president rus es va produir després que el cap del KGB, Alexander Bórtikov, recomanés aquesta mesura durant una reunió extraordinària del comitè nacional antiterrorista rus.

"Fins que no determinem les veritables causes del que va passar, considero convenient suspendre els vols d'avions russos a Egipte i això es refereix especialment a tots els canals turístics, va destacar el responsable de seguretat. Segons Bórnilov, "necessitem tenir dades objectives i confirmades sobre les causes del sinistre de l'avió. Ho necessitem per investigar la catàstrofe i també per informar l'opinió pública. Aquest treball s'ha de fer de manera escrupolosa i durant tot el temps que sigui necessari".

Les autoritats d'EUA i el Regne Unit van considerar que una bomba col·locada a la bodega de l'avió va poder causar que l'avió de la compa?nyia rusa MetroJet s'estavellés amb 224 persones a bord mentre sobrevolava la localitat egípcia de Sharm El Sheij. Així mateix, la CE va considerar que és "massa aviat" per determinar què va provocar que l'avió rus s'estavellés dissabte al Sinaí.