Suprimir el Senat per crear un Consell de presidents de comunitats autònomes, eliminar les diputacions provincials i fusionar ajuntaments, establir un nou model de finançament sense "excepcions territorials" i reformar la llei electoral "a l'alemanya" -dues paperetes, una per votar un candidat de la circumscripció i una altra per a un partit- són algunes de les trenta "propostes de regeneració democràtica" que C's vol tirar endavant si governa Espanya.

El partit d'Albert Rivera les va presentar ahir en un acte a Cadis, on el líder de la formació va assegurar que C's és "l'únic partit que pot liderar la segona transició que necessita Espanya".

Entre les propostes hi ha una reforma de l'organització territorial de l'estat, que inclou, entre altres aspectes, la supressió de les diputacions i la fusió dels municipis per prestar "serveis sostenibles" i per "racionalitzar l'administració local". La nova organització territorial que vol promoure C's preveu la supressió del Senat, un "cementiri d'elefants sense competències territorials efectives", en paraules de Rivera.

Un dels objectius de la reforma territorial és "clarificar" la distribució de competències, de manera que es faria un llistat amb les que són exclusives de l'estat i no es podrien transferir. En el capítol de finançament autonòmic, C's vol "eliminar excepcions territorials", en referència al model foral.