El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, ha avisat el president en funcions, Artur Mas, que la seva formació garantirà que "ni Mas ni ningú expulsi d'Espanya" els catalans que se senten també espanyols amb una declaració independentista que ha titllat de "subversiva" i "suïcidi".

En la seva intervenció per defensar les esmenes del PPC durant el ple extraordinari en què es votarà la proposta de resolució independentista de Junts pel Sí (JxS) i la CUP, Albiol ha volgut enviar un "missatge de confiança a milions de catalans que se senten també espanyols i a la resta de ciutadans d'Espanya".

"Tinguin l'absoluta seguretat i la total garantia que ni Mas, ni Oriol Junqueras, ni l'extrema esquerra radical i estrafolària de la CUP trencaran Catalunya de la resta d'Espanya, per moltes propostes il·legals i il·legítimes que es puguin aprovar avui", ha dit.

Albiol, que ha acabat el seu discurs amb un "visca Catalunya i viva España" ha acusat Mas de voler construir un "mur" com el de Berlín i l'ha avisat que no s'està produint cap "xoc de trens": "Quan algú es llença a la via no hi ha xoc de trens, hi ha un suïcidi".

El dirigent ha al·ludit a la barreja d'orígens catalans i d'altres parts d'Espanya de milions de catalans i els seus propis: "Perquè em sento i ens sentim molt orgullosos del que som, senyor Mas, li vull dir mirant-lo als ulls que vostè ni ningú ens expulsarà d'Espanya".