La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha fet avui una crida al catalanisme a enterrar un projecte independentista i tornar a la sendera del reformisme, i ha acusat el president català en funcions, Artur Mas, de "mentir" sobre la independència.

Al començament de la segona jornada del debat d'investidura, la nova cap de l'oposició a Catalunya ha desgranat les raons per les quals el seu grup votarà aquesta tarda en contra de la investidura d'un Mas al qual ha acusat de falta de "credibilitat", "mala gestió", incapacitat per lluitar contra la corrupció, fomentar la "divisió" dels catalans i refugiar-se en el "victimisme".

En una intervenció principalment en castellà, amb un últim tram en català, Arrimadas ha alertat que la seva aposta per la independència "posa en perill" l'autogovern català: "Quan crida a la desobediència i a la insurrecció no cola, vostè és un home d'ordre", ha afirmat.

Arrimadas ha assegurat que la crida de Mas a la "desobediència" davant la legalitat espanyola "no cola", perquè és un "home d'ordre".