El diputat de la CUP Antonio Baños va insistir ahir en el fet que no hi ha possibilitat que la seva formació permeti la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat en els debats d'aquesta setmana al Parlament, i va evitar valorar altres possibles noms alternatius, com Neus Munté o Raül Romeva.

En declaracions als passadissos de la cambra catalana, Baños va valorar de "manera molt positiva" l'aprovació de la proposta de resolució independentista de Junts pel Sí (JxS) i la CUP, així com la "importància" d'un annex que "blinda drets socials i l'Estat del benestar, perquè aquesta independència tingui sentit".

En aquest sentit, va ser preguntat sobre l'anunci del president del govern, Mariano Rajoy, que demanarà al Tribunal Constitucional la immediata suspensió de la resolució aprovada ahir al Parlament i també dels seus "possibles efectes", i va anunciar que demà signarà el recurs davant el TC per frenar-la.

"El Parlament català és sobirà i expressa la voluntat popular i la sobirania única i exclusiva de la nació catalana. El que digui el TC no ha d'afectar el nostre comportament, treball i desenvolupament del mandat democràtic", va assenyalar.