Amb l'aprovació de la resolució independentista pel ple del Parlament de Catalunya es posa en marxa el "full de ruta" del govern per impugnar-la. Aquests són els passos que ja està fent a partir d'ara el govern central:

-La comissió permanent del Consell d'Estat es reunirà previsiblement a primera hora d'avui amb caràcter d'urgència per tal d'emetre l'informe preceptiu, però no vinculant, sobre la proposta del recurs que li lliurarà l'executiu contra la resolució independentista.

-Quan rebi l'informe del Consell d'Estat, se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari per autoritzar el recurs d'inconstitucionalitat, que serà presentat davant el Tribunal Constitucional. El govern demanarà a l'alt tribunal la suspensió cautelar de la iniciativa aprovada en aplicació de l'article 161.2 de la Carta Magna, que estableix la suspensió automàtica durant un termini de cinc mesos d'una norma autonòmica quan la impugni l'executiu central.

-Una vegada signat pel president del govern, Mariano Rajoy, un representant de l'Advocacia de l'Estat presentarà el recurs a la seu del tribunal de garanties, encara que no es descarta que ho faci directament un membre de l'executiu.

-L'últim pas es podria fer demà amb la reunió extraordinària del ple del Tribunal Constitucional, que admetrà a tràmit el recurs de l'executiu i deixarà en suspens la iniciativa independentista.

-El tribunal donarà trasllat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, de la suspensió durant cinc mesos de la resolució independentista. Un cop esgotat aquest termini, l'alt tribunal haurà d'aixecar l'esmentada suspensió o confirmar-la. En el segon cas quedarà anul·lada la declaració.