El ministre britànic d'Exteriors, Philip Hammond, va afirmar ahir que el seu país va compartir amb altres estats part de la informació sobre el sinistre de l'avió rus que es va estavellar el 31 d'octubre a Egipte, però es va reservar una altra "informació d'intel·ligència de caràcter delicat".

Hammond va respondre així en declaracions als periodistes després de les crítiques del Caire sobre la suposada falta de cooperació d'altres països sobre aquest tema. Un Airbus A-321 de la companyia russa Metrojet es va desintegrar a l'aire el 31 d'octubre minuts després d'enlairar-se de l'aeroport egipci de Sharm al-Sheikh, amb 224 persones a bord. Diversos països, entre ells el Regne Unit, sospiten que el sinistre es va produir per una bomba col·locada a la bodega de l'aeronau després d'algun error de seguretat a la terminal aèria, tot i que les autoritats egípcies no confirmen oficialment la hipòtesi.

Hammond va dir que la decisió de Londres de suspendre els vols a Sharm al-Sheikh, dimecres, es va adoptar tenint en compte tota la informació recollida, inclosos "informes d'intel·ligència delicats". "La informació que podríem compartir l'hem compartit amb els nostres socis. Algunes fonts d'intel·ligència no les podem compartir", va insistir. El cap de la diplomàcia del Regne Unit va afegir que la decisió de suspendre els vols amb aquest centre turístic egipci va tenir en compte el "significant volum" de turistes britànics a aquest lloc.