El president del grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños, ha descartat que en la segona votació de demà els diputats del seu grup canviïn d'opinió i donin suport a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

Després que ahir la CUP sumés els seus deu vots als de la resta de l'oposició per tombar la investidura de Mas en la primera votació, Baños ha assegurat en declaracions a RAC1 que la posició del seu grup no variarà el dia d'avui: "Si presenten el mateix candidat, farem el mateix que havíem dit".

Preguntat per si això significa que demà Mas no podrà ser investit president amb els vots de la CUP si Junts pel Sí (JxS) torna a presentar-lo com a candidat, ha estat contundent: "És clar".

Baños ha assegurat que, abans d'haver d'elegir entre investir Mas o un fracàs negociador que condueixi a eleccions anticipades al març, existeixen fórmules de "consens", que passen per altres "opcions, persones i maneres".

D'aquesta forma, ha tancat doncs la porta a un possible pacte avui mateix, malgrat que el president del grup parlamentari de JxS, Jordi Turull, havia fet una crida a la CUP a buscar un acord d'última hora amb "cessions" mútues.

Després que ahir fos l'encarregat d'intervenir per part de la CUP en el debat d'investidura, Baños ha protagonitzat l'anècdota del dia, ja que tenia programada una entrevista amb RAC1 a les 08.40 hores d'aquest matí, però no ha comparegut.

Ni l'emissora ni ningú de la seva formació no eren capaços de localitzar-lo i per unes hores la seva "desaparició" ha donat peu a comentaris de tota mena a les xarxes socials.

Finalment, a les 12.00 hores, Baños ha atès l'enèsima trucada de l'emissora de ràdio i ha entrat en antena per disculpar-se i fer broma sobre la seva misteriosa absència matutina: "No estic reunit amb Mas, ni he fugit del país perquè JxS guanyi demà gràcies a la meva absència, ni m'han detingut, ni el Tribunal Constitucional m'ha segrestat...".

Baños ha assegurat que ahir, després dels "nervis" que va passar amb la seva intervenció al Parlament, va poder dormir molt poc i aquest matí s'ha quedat adormit i "amb febre", per la qual cosa no ha sentit els "centenars de missatges" que li arribaven al telèfon mòbil.