Una estudiant de 21 anys d'Olot (Garrotxa) va demanar formalment a l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) que existeixi l'opció "altres" fora del binomi "home/dona" en la classificació per gènere, quan el mes de setembre passat es va inscriure a l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot i va haver d'elegir entre dues opcions amb les quals no s'identificava.

Segons ha informat el President de l'OCH, Eugeni Rodríguez, la demanda d'aquesta persona, que no vol ser identificada, ha estat traslladada a la Generalitat de Catalunya perquè l'opció "altres" s'inclogui a tots els formularis oficials.

Tant l'OCH com l'estudiant d'Olot han al·legat que la llei contra la LGTBIfòbia aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 10 d'octubre ha d'emparar aquesta demanda.

L'article 23 de l'esmentada llei preveu que "especialment en l'àmbit educatiu i universitari, s'han d'establir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractades i nomenades d'acord amb el nom del gènere amb què s'identifiquen, encara que siguin menors d'edat".

Segons Rodríguez, aquesta persona està "fent patent que a les escoles de Catalunya no hi ha possibilitat de no sentir-se home o dona", i ha dit que la Generalitat està "veient què es pot fer" sobre això.